Hvem har sagt at matpakker må være kjedelige og hverdagslige? Her får du gode tips til hvordan gjøre det lille ekstra ut av matpakken.
Når matpakken skal æres så er det viktigste at fundamentet er i orden, så sørg for å bake ditt eget brød. Det blir oftest bedre enn bakerens og resten av deigen kan fryses ned og brukes til rundstykker.
Les også: 10 gode råd om matpakker til barnGå i naturen etter ingredienseneDet er mye god mat å finne i naturen
Finn dine egne krydder i naturen. Norge byr på et utall av urter som man selv kan finne og plukke i naturen. Det viktigste er at du er klar over hva man kan spise og hva man ikke kan spise. For det finnes også mange giftige planter.
Enkel hjemmerøkt fiskRøyk din egen fisk. Det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som. Man skal bare bruke en stor gryte med en rist i som man legger fisken på, og i bunnen av gryta legger man et tynt lag bøkflis. Så skal gryta lukkes og settes på et bluss. Man kan starte med gryta på komfyren og flytte den ut når bøkeflisene begynner å ryke.
Man kan røyke all slags fisk, men laks er særdeles å anbefale. En filet skal ha omkring 10 minutter, og det er litt av en delikatesse å ha i matpakken.
Riktig majones
Rør din egen majones (eller her), den kan brukes som en ekstra godteri til nesten all slags mat. Et godt tips kan være å røre en smule røykost i den ferdige majonesen, da kan det også brukes som et smaksfullt alternativ til smør. Hvis man bruker pasteuriserte eggeplommer kan det holde seg i minst 10 dager.
Lag din egen remuladeCrunchy, yeah!
Lag din egen rotfruktremulade, det er helt fantastisk til blant annet stek fra dagen før, ristet torskerogn eller fiskekaker.
Gi matpakken noe som knaser
Matpakker har ofte en tendens til å bli litt myke så det gjør utrolig mye med maten hvis man drysser den med litt sprøtt, like før man skal spise. Særlig på fete salatene fungerer det godt med noe crunchy. Det kan være hakkede mandler, pistasjnøtter eller peanøtter. Og noe av det beste er hjemmelagede potetchips i matpakken.
God lunsj!
Mer om: Lag din egen luksusmatpakke
Å lage din egen luksusmatpakke er en kunst, og det gir oss muligheten til å tilby næringsrik mat i en lunsjpause fylt med glede. Luksusmatpakke handler om mer enn bare innholdet, det handler også om presentasjonen. En velsmakende, sunn og tiltalende matpakke kan bidra til å forbedre hele lunsjopplevelsen.
Først og fremst, start med flere kvalitetsingredienser: Gourmetpålegg, friske grønnsaker, høykvalitets oster og hele kornbrød er gode startpunkter. Du kan for eksempel prøve en rikelig sandwich med brieost, pære og honning, eller en soltørket tomat og mozarella wrap. Mulighetene er uendelige, så lenge du velger ingredienser som både er næringsrike og velsmakende.
En luksus matpakke trenger ikke bare å være en sandwich. Alternativer kan være alt fra en quinoa-salat med grillet kylling og avokado, til en hjemmelaget pastasalat med soltørkede tomater, rucola og pinjekjerner. Våg å tenke utenfor boksen og skap variasjon ved å innlemme ulike kornsorter, belgfrukter og fettsyrer fra for eksempel nøtter og oljer i matpakken din.
Ikke glem frukten! I stedet for å bare kaste en eple i matpakken, hvorfor ikke tilby en fargerik, frisk fruktSalat? Eller kanskje noen bær med et dryss av mørk sjokolade for litt ekstra luksus.
Til slutt, husk å tenke på miljøet når du lager din luksusmatpakke. Prøv å unngå engangsplast ved å bruke bærekraftige alternativer som glasskasser eller stoffmatpakker. Med dette vil du ikke bare nyte en eksklusiv lunsj, men også bidra til å redusere avfall.
Å lage din egen luksusmatpakke er en fin måte å gi din lunsj litt ekstra kjærlighet og omsorg på, og ved å bruke velsmakende og næringsrike ingredienser, kan du være sikker på at du spiser et måltid som er like sunt som det er tilfredsstillende.