Ingredienser

1,8 kg utbeinet lammelår eller lammesteik
litt smør til bruning
salt
pepper
3 kepa løk (vanlig gul løk)
5 finhakkede hvitløksfedd
3-4 liter kaldt vann
200 gr soltørkede tomater
500 gr gulrøtter
1 stor purreløk

400 gr chorizopølse (kjøpes hos Idsøe)

300 gr linser (linser som ikke trenger bløtlegging)

Tilberedning

Lammekjøttet skjæres i biter ca 3×3 cm. Brun kjøttet i meierismør i panne eller jerngryte med litt salt og pepper. Legg så kjøttet over i en vid kjele, ha på KALDT vann og la det koke opp. La kjøttet koke på veldig svak varme ca 2 ½ time. Husk å skumme av toppen etterhvert som det danner seg skum, mange ganger i løpet av koketiden.
Kok linsene for seg selv i vann tilsatt litt salt slik man koker poteter .
Når kjøttet er mørt tilsettes grønnsakene som er vasket og kuttet i biter, også de soltørkede tomatene. Kok fortsatt på svak varme til grønnsakene er passe møre. Rør inn de kokte linsene.
Jevn gryten med maizena utrørt i litt vann til passe konsistens.
Chorizopølsen kuttes i små biter og brunes lett på pannen og anrettes på toppen av lammegryten.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)