Ingredienser

1 kg lammebog eller flatbiff
6 båter hvitløk
3 stilker frisk rosmarin
3 ss olivenolje
12 stk vårløk
900 g poteter
700 g kålrot
700 g gulrot
3 dl rødvin
3 ss honning
2 ss soyasaus
2 ss hvetemel
5 dl lammekraft eller buljong
1 ts salt
1/2 ts pepper

Tilberedning

Varm ovnen til 200 grader. Rens hvitløk og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet. Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
Rens rotgrønnsakene og kjær i grove terninger. Fres i olje sammen med resten av hvitløken. tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i varm ovn ca 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket og øse sjy over kjøttet for å holde det saftig.
Bland så sammen soyasaus og honning, og ha det over kjøttet. Sett gryta tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca 45 minutter til kjøttet er kokt. Fortsett å øse sjy over med jevne mellomrom. Ta kjøttet ut av gryta.
Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet og la det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper. Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på fat med grønnsakene i bunnen og litt saus over. Server resten av sausen ved siden av.