Ingredienser

60 stk. lasagneplater ( ca. 1 ½ pk. )

Ostesaus:
150 gr margarin
4 dl hvetemel
1 ½ liter H-melk
1 liter vann
3 ts buljongpulver
1 ts pepper
ca 5 dl reven hvit ost (+ 3 ss reven parmesan etter ønske)
salt etter smak

Smelt margarinen i en kjele.og rør inn melet. Spe med melk og vann. Tilsett buljongpulveret. Kokes i ca. 5 minutter. Ha i osten og smelt den ned, smak til med salt og pepper. Sausen skal være tyntflytende slik at lasagneplatene skal bli myke.

Kjøttsaus:
2-3 ss margarin
2 løk
2 pk. kjøttdeig ( ca. 800 gr )
1 boks hermetiske tomater
ca 100 gr tomatpurè
¾ liter vann
2 ts basilikumkrydder
3 ts buljongpulver
salt etter smak
1 ½ ts pepper
( 3 fedd presset hvitløk )

Ca 5 dl revet hvit ost til gratinering.

Tilberedning

Hakk og brun løken. Tilsett kjøttdeigen og mos den med f.eks. en gaffel. Brunes til kjøttdeigen har fått farve. Tilsett de moste tomatene, tomatpurè, hvitløk, vann og krydder.
La sausen putre i 10-15 minutter. Smak til med evt. mer krydder.

Smør en stor langpanne. Begynn med et lag ostesaus. Dekk deretter formen med plater. ( Platene må ikke dekke hverandre. ) Legg et lag ostesaus og et lag kjøttsaus over platene. Fortsett vekselvis med plater, ostesaus og kjøttsaus. Avslutt med et lag ostesaus. Påse at alle plater blir dekket med saus. Det blir 4 lag med plater.
Dekk til formen med folie og stek 20 min. på 225 grader, nederste rille. Ta ut formen og fjern folien, strø revet ost over og stek ytterligere i 20 minutter.

(Besøkt 2 571 ganger, 1 besøk i dag)