Ingredienser

2 dl grønne linser
3 poteter
1 stor gul løk
2 ss olivenolje
2 ss mildt paprikapulver
1 l vann
1 boks hakkede tomater
1 laurbærblad
2 terninger grønnsaksbuljong
1 ts salt
1 ss honning
2 hvitløkbåter
Oregano eller bladpersille

Tilberedning

Legg linsene i bløtt i rikelig med vann i 2 timer eller mer. Slå av vannet og skyll linsene i et dørslag. Sett til side.
Skrell potetene og skjær dem i små biter. Skrell og hakk løken. Fres den i olivenolje i en romslig kjele. Ikke bruk for sterk varme, løken skal bare bli myk (ikke brunes). Dryss over paprikapulver og rør om. Legg i potetene og de bløtlagte, avrente linsene. Ha i vann og tomater. Legg i laurbærblad og buljongterningene. Kok under lokk 30 minutter. Salt mot slutten med knapt 1 ts salg. Smaksett så med honning, presset hvitløk og evt. oregano.
Strø generøst med hakket bladpersille over suppen. Server med grovt brød og gjerne ferskost og med pepperkvern på bordet.

(Besøkt 198 ganger, 1 besøk i dag)