Ingredienser

6-8 nypoteter
1/3 purre (helst «midtstykket»)
5 ss. jomfru olivenolje
2-3 ss. balsamico/vineddik
Pepper
Salt

Tilberedning

Skrubb/skrell potetene godt (bruk gryteskrubben), og kok dem.
Vask og finsnitt purren i ringer. Jeg synes midtstykket, d.v.s. fra der den skifter fra hvitt til grønnt, og et stykke oppover passer best. Vårløk kan også brukes, eller en mild sjalottløk. Gressløk er en nødløsning.

Ha purren i en bolle og tilsett olje, eddik, 1 strøken ts. salt og 5-6 runder på pepperkvernen. Dette kan gjerne stå å trekke 10-20 minutt, så gå igang straks du har satt på potetene

Når potetene er ferdigkokte, dampes de 1-2 minutter, d.v.s. tøm av vannet, og la sett gryta, uten lokk, tilbake på den avskrudde platen.

Skjær poteten i terninger mens de fremdeles er glodhete og bland dem med purren. Bruk to skjeer og «løft» potene fra midten og ut mot kantene slik at det hele blandes godt.

Det er viktig at potetene er varme, da får purren akkurat den varmebehandlingen den trenger, + at potetene «suger» opp mer smak fra krydderet når de er varme.