Ingredienser

3 kg lutefisk
2 til 3 ss salt
cirka 600 gram gode Mandelpoteter
200 gram bacon i skiver eller et stykke.
grovmalt pepper
Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovn. Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
Settes i ovn i cirka 40 minutter ved 200 grader. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
Skjær baconet i terninger, og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Tilberedning

Ertestuing
4 personer.
3 dl tørre grønne erter
vann
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5 til 6 minutter.
Smak til med salt. Eller lag ertestuingen etter oppskriften på pakken. Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener med grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger.
Husk grovt salt, pepperkvern og sennep på bordet.