Ingredienser

2 ss maisolje
1 finhakket løk
1 rød paprika uten frø, hakkes
450 g maiskorn, tines hvis de er frosne
7,5 dl hønsebuljong
2,5 dl husholdningsfløte
salt
nykvernet svart pepper
½ rød paprika skåret i små terninger, til pynt

Tilberedning

Varm maisoljen i en stekepanne og stek løk og paprika til det er mykt, omtrent 5 minutter. Ha i mais og la det steke i 2 minutter til.

Ha innholdet i stekepannen i en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin. Kjør til massen er jevn, skrap ned fra sidene og ha om nødvendig i litt hønsebuljong.

Ha blandingen i en kjele og rør inn hønsebuljongen. Smak til med salt og pepper, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.

Rør forsiktig inn fløten. Server suppen varm eller kald, med paprikaterningene strødd på toppen. Hvis suppen skal serveres varm, kan du koke de opp igjen før du tilsetter fløten, men suppen skal ikke koke med fløten i.

En enkel suppe full av smak. Den kan også lages med rømme og fløteost i stedet for husholdningsfløte.

(Besøkt 413 ganger, 1 besøk i dag)