Ingredienser:

300 g mandler
250 g sukker
8 eggehviter
2 ts bakepulver

Eggekrem:
8 eggeplommer
200 g sukker
3 dl fløte (1 fløtehus)
4 ts vaniljesukker

Sjokoladetrøffel:
1,5 dl fløte
150 g dronningsjokolade
1 ss romtemperert, usaltet smør

(Tips: hvis det ene laget skal bestå av sjokoladetrøffel kan du fryse ned halvparten av eggekremen. Den er super til andre kaker også.)

1 stor boks hermetiske pærer

Krem til å dekke kaken

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 150 grader,

Mal mandlene og bland i sukker og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og skjær dem forsiktig i røren. Smør og strø to små (22 cm) eller en stor (26 cm) springform og stek kaken(e) i 30-40 minutter. Lager du to, slipper du å dele kaken etterpå.

Mens kaken steker lager du fyllet:
Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp over svak varme. Ikke la det koke.
RØR HELE TIDEN ellers kan det brenne seg fast! Fyllet skal ha konsisens som en tykk krem. Avkjøl.
Når kakene er avkjølet legges halvparten av kremen i midten av kaken, enten imellom de to små, eller i midten av den delte, store.
Resten smøres på toppen.
På toppen legges så godt avrente hermetiske pærer (eller evt. friske jordbær når det er sesong for det) og dekk det hele med pisket krem.
Pynt tilslutt med revet sjokolade.
Severes kald.

Evt. kan du også la det midterste laget bestå av sjokoladetrøffel:
Hakk opp sjokoladen som helst bør ha romtemperatur
Kok opp fløten og ha sjokoladen i
Rør forsiktig til alt er oppløst og rør så til røren er jevn og fin
Så har du i smøret og rører til alt er godt blandet
Sett trøffelen i kjøleskapet til den er så kald at den kan legges på kakebunnen uten å renne av.
Nå jeg monterer kaken, tar jeg en kakebunn og legger på kakefatet, og så setter jeg på ringen til kakeformen igjen.
Ha på sjokoladen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til trøffelen er så stiv at du kan legge neste kakebunn oppå.
På den øverste bunnen legges så eggekremen (halv porsjon) og slik kan kaken gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Det som er så fint med denne kaken, er at både bunnene og eggekremen går så fint å fryse. Og siden den også kan gjøres nesten ferdig dagen før, behøver du bare å legge på pærer og krem samme dag den skal serveres.

No votes yet.
Please wait...