Ingredienser

4 eggehviter

250 gr. sukker

Tilberedning

Pisk eggehvitene halv stive. Tilsett sukkeret i 4 omganger, pisk godt mellom hver gang.

Legg bakepapir på et stekebrett.

Tegn 2 sirkler med en tallerken, (marengsen blir akkurat så stor som du tegner den). Fyll marengs massen oppi sirklene. Lag små topper av litt av massen, som du plasserer rundt på brettet.

Steketid: 100 grader, midterste rille, 2 ½ -3 timer.

Krem:

1/3 liter fløte

2 ss. sukker

2 ts. vaniljesukker

Pisk fløten med sukker og vaniljesukker. Bland i 2 hakka bananer. Legg dette på den ene marengsen. Ha oppå frosne rips og blåbær. Dryss på rikelig med sukker.

Du kan godt bruke is oppå marengsen istedenfor krem. Hermetisk frukt eller non stop er også godt til.

Sitron fromasj oppå marengsen med et lag av bringebærsyltetøy på toppen, og du har slottskake, pynt med litt pisket krem.

(Besøkt 227 ganger, 1 besøk i dag)