Ingredienser

600g gram lammekjøtt
2 løk
150 gram grønne oliven med stein
100 gram mandler, uten skall
50 gram tørkede aprikos
1 ss paprikapulver
2 ts chilipulver
12 kardemommefrø
1/2 kanelstang
4 nellikspiker
2 ts kummin
saften av 1/2 sitron
1 ss honning
olje

Tilberedning

Hakk løk. Varm olje i en gryte og brun kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft ut kjøttet og stek løken til den er myk. Ha i krydder og stek sammen med løken i 3 minutter før kjøttet has tilbake, sammen med mandler, oliven og aprikos. Hell over omtrent 7 dl vann eller kyllingkraft – så vidt nok til å dekke kjøttet.
La gryta småkoke i en times tid, gjerne lenger. Pass på at den ikke koker seg tørr. Smak til med salt, honning og sitronsaft.

Server med ris eller couscous med noen rosiner.