Som utgangspunkt regner vi med følgende, renset og skrelte mengder pr. person, hvis ikke annet står nevnt i oppskriftene:

Kjøtt og fisk pr. person
I oppskriftene til hverdagsmat beregner vi 100-150 g kjøtt eller fisk.

Mengden av tilbehør pr. person

250 ger poteter
80 ger rått ris (ca. 1 dl)
75 ger tørket pasta
125 ger frisk pasta

150 ger grønnsaker
130 ger blandet salat (f.eks. isbergsalat, tomat og agurk)
75 ger grønn salat (f.eks. isbergsalat og hodesalat)

60 ger grovt brøt i middag/lunsj
50 ger pariserloff i middag/lunsj
25 ger grovt brøt til forrett
25 ger pariserloff til forrett.
ca. 1 dl saus
ca. 25 ger ost som dryss, f.eks. PastaOst (PastaOst)
ca. 100 ger ost som hovedrett, f.eks. rett med cottage cheese

Tips
Hvis pasta ikke er tenkt som tilbehør men som en selvstendig middagsrett, regner vi med 100 ger tørket pasta, og 150 ger frisk pasta pr. person.

Fullskornpasta er sunnere enn vanl. hvit pasta. Hvis du bruker fullskornpasta, kan du oppleve at dere ikke kan spise helt den samme mengden fordi fullkorn metter mer.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.