Ingredienser

3 dl kokte reker
6 dl blåskjell, skrubbet rene
1 knivspiss safran
1 torskehode
2 purrer, finskåret
1 sjalottløk, finhakket
1 krydderkvast med timian, fennikel og persille
1 laurbærblad
revet skall av 1 appelsin
revet skall av 1 sitron
salt
pepper
1 glass hvitvin eller vermouth
50 g makaroni eller ris
frisk basilikum for garnering
1 1/2 dl aioli (se dressing)

Tilberedning

Rens rekene. Kok skall, torskehode, purre, løk, krydderurter, sitron- og appelsinskall og krydder i 1 1/4 l vann og 1 glass vin ca 1 time ved svak varme. Sil kraften i en stor kasserolle. Kok opp 6 dl vann i en gryte og legg i blåskjellene. Når skjellene åpner seg tas skjellmaten ut. Hell blåskjellkraften i fiskekraften sammen med safran, og kok den opp. Tilsett ris eller makaroni og la det koke til makaronien er myk. Rør forsiktig i blåskjellmaten og rekene, og dryss i et par grovhakkede basilikumblader. Server suppen sammen med den sterke hvitløkmajonesen (aioli) og brød.