Ingredienser

1 kyllingskrog
1 løk delt i fire
1 grovhakket gulrot
1 grovhakket selleristilk
noen svarte pepperkorn
1 liten håndfull blandede urter, eks. persille og timian
1 hønsebuljongterning
50 g tubetti
salt
nykvernet svart pepper
50 g ricotta salata, grovt revet eller smuldret
2 ss friske mynteblader til servering

Tilberedning

Brekk opp kyllingskroget og legg bitene i en stor kjele. Ha i løk, gulrot, selleri, pepperkorn og urter, smul opp buljongterningen og ha i en god klype salt. Tilsett kaldt vann så det dekker kyllingen ordentlig, og kok opp over sterk varme.

Skru ned varmen, legg lokket halvveis på og la småkoke i ca 1 time. Ta kjelen av varmen og avkjøl og sil så kraften opp i en ren, stor kjele.

Plukk alt kjøttet fra kyllingbena, skjær det i småbiter og legg til side. Kast skroget og smakstilsetningene.

Kok opp kraften, tilsett pastaen og la det småkoke under stadig omrøring 5-6 minutter eller etter anvisningen på pakken.

Ha i kyllingkjøttet og la det varme opp i noen minutter, til pastaen er ferdigkokt. Smak til med krydder. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med ricotta salata og mynteblader.