Ingredienser

1 ss olivenolje
2 kyllinglår
3 skiver bacon uten svor, hakket
1 finhakket løk
noen strimlede, friske basilikumblader
noen finhakkede, friske rosmarinblader
1 ss hakket, frisk flatbladet persille
2 poteter skåret i 1 cm terninger
1 stor gulrot skåret i 1 cm terninger
2 små squash skåret i 1 cm terninger
1-2 selleristilker skåret i 1 cm terninger
1 liter hønsekraft
200 g frosne erter
100 g stellette eller annen tørket suppepasta
salt
nykvernet svart pepper
grovt høvlet parmesan til servering
friske basilikumblader til garnityr

Tilberedning

Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kyllinglårene og stek i ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp med hullsleiv og legg til side.

Skru ned varmen, ha bacon, løk og urter i pannen under stadig omrøring i ca 5 minutter. Ha i alle grønnsakene unntatt de frosne ertene, og stek 5-7 minutter til, mens du rører ofte.

Legg kyllinglårene i pannen igjen, tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og kok på svak varme i 35-40 minutter, rør av og til.

Ta ut kyllinglårene med en hullsleiv og legg dem på skjærefjel. Rør ertene og pastaen i suppen og kok opp igjen. La det småkoke til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.

I mellomtiden tar du skinnet av kyllingen, løsner kjøttet fra bena og skjærer det i biter på 1 cm. Ha kjøttet tilbake i suppen og varm opp. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i suppeboller, drysset med revet parmesan og pyntet med et par basilikumblader.