Ingredienser:
Deig:
3,5 dl hvetemel
50 g smør
1 dl sukker
2 eggeplommer
2-3 ss vann

Mandeldeig:
100 g smør
100 g mandler
1 1/2 dl sukker
2 dl hvetemel

2-3 dl multer eller andre bær

Fremgangsmåte:
Rør smøret mykt, tilsett sukker, mel, eggeplommer og vann til en myk og smidig deig. La den hvile 1/2 time.
Kjevle eller trykk ut deigen i en smurt, drysset form. Prikk deigen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ved 180 gr. i ca 15 min. Avkjøl.

Mandeldeig:
Finhakk mandlene. Rør smøret mykt og bland med sukker,mandler og hvetemel. Fordel mandeldeigen over den avkjølte bunnen i et jevnt lag. Fordel bærene over. Stek ved 200 gr. i 20-30 minutter eller til kaken er lysebrun. Server lunken med krem eller is.