Ingredienser

1 kopp(225 g)Smør
2 kopper(500 g) sukker
3 egg
2 t skjeer
(10 ml) vaniljeekstrakt, eller litt vaniljesukker
2 kopper(200 g) siktet hvetemel
1 t skjeer(5 ml) salt
2 t skjeer(10 ml) malt kanel
2 t skjeer(10 ml) bakepulver eller «bakingsoda »
2 t skjeer(10 ml) malt muskatnøtt
1/4 t skjeer
(1 ml) malt kardemomme
1 kopp(90 g) valnøtter, finhakket
1/2 kopp(150 g) rosiner
1/2 kopp(120 g) opphakket ananas, godt avrendt
2 kopper(450 g) revet gulerot, og tettpakket i koppen
GLASUR
3 oz(90 g) kremost naturell (philadelphia)
1/2 kopp(110 g) smør
1 1/4 kopp(170 g) melis
3 barneskjeer(50 g) opphakket ananas, godt avrendt
1/4 kopp(25 g) valnøtter, opphakket
1/8 t skjeer kardemomme

Tilberedning

1
rør smør til det er helt mykt . Gradvis tilsett sukker og bland sammen til det er «fluffy» , minimun 10 minutter . Hvisp inn egg, 1 om gangen til alt er godt blandet . Tilsett vaniljen.
2
I en annen bolle sikt mel, salt, kanel, bakepulve, muskatnøtt og kardemomme flere ganger sammen og la det stå.
3
Tilsett valnøtter, ananas, rosiner og gulerot til egg og sukker blandingem. bland inn melblandingen og bland alt sammen godt.
4
Hell røren i en smurt og «melet» form og bak i ovnen på lav varme 175C for 1 time. avkjøl fullstendig.
5
Ta på glaus og pynt som ønsket.

Glasur
1
Bland kremost, smør og melis til det er lett og «fluffy».
2
Tilsett ananas, valnøtter og kardemomme. Bland alt godt.