Ingredienser:
300 g rensket torsk
3 ss olivenolje
1 løk
3 poteter
2 fedd hvitløk
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske økologiske tomater
1 dl eplesider
evt. 1/2 dl fløte (økologisk)
urter som persille, gressløk, koriander eller annet
litt pepper

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær løk og poteter i mindre terninger. Hakk opp hvitløk, og fres hvitløk, løk og potetterninger i olivenolje i en kjele. Tilsett fiskekraft eller buljong når potetene er blanke. La potetene koke i kraften i ca 10 minutter. Tilsett tomater, eplesider og fløte. La alt koke i enda 10 minutter til potetene er møre. Ha til slutt i rensket fisk eller fiskefilet i terninger, urter. Rå fiskefilet må trekke i suppen til den er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper, og de voksne salter etter barna har fått sitt (barn skal ikke ha for mye salt!).

Kommentarer:
ra 10 mnd.
Er du usikker på om barnet ditt ikke tåler fisk, lager du tomatsuppen uten fisk. Har du fersk torsk eller annet hvit fisk, kan du koke den på forhånd. Kokevannet er kraft som du bruker i suppen. Bruk derfor ikke for mye vann når du koker fisken. Bruker du ferdigrenset filet, erstattes kokekraften med buljong.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)