Ingredienser

400 gr oksekjøtt f.eks. mørbrad
1 løk
2 ss olje
2 ss grønn karripasta
1 boks, 400 gr kokosmelk
ca 30 gr (en liten potte) søt basilikum
4-5 sitronblad (kafferlimeblad kan kjøpes tørket)
100 gr små erteauberginer eller annen type auberginer
2 store røde chili
salt/fiskesaus
ca 1-2 dl vann
1 ts brunt eller vanlig sukker
lange bønner (snake beans)
1 liten boks hermetiske bambusskudd

Tilberedning

Varm oljen i en wok eller stekepanne. Stek løk og karripasta under omrøring på middels varme i ca 2 minutter, til det begynner å dufte krydret.
Varm woken til den er svært varm. Rørstek kjøttet i 2 porsjoner til det er brunet. Legg alt kjøttet tilbake i woken sammen med løk og karripasta, tilsett kokosmelk, vann strimlede rensede chili, vann og sitronblader. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Knus erteauberginene ( legg en kokkekniv med brett blad flatt oppå auberginene og gi et lett trykk så auberginene sprekker, dette for at auberginene skal ta opp mer smak fra retten, de er nemlig nokså bitre ) og tilsett auberginene, de lange bønnene som du kutter opp i 5cm lange biter og bambusskuddene i retten og la alt koke med uten lokk i ca 10 minutter eller til kjøtt og auberginer er møre.
Smak til med salt/fiskesaus og sukker, bland godt. Rør i strimlet søt basilikum.
Serveres med dampet ris og pyntes med chili og søt basilikum.

Tips:
Du behøver ikke steke kjøttet først, går fint å bare koke det med.

Bruk slanke, finskivede auberginer hvis det er umulig å få tak i erteauberginer.