Ingredienser

1,2 kg surret oksestek
salt
pepper
SAUS:
60 g hvetemel
60 g smør
1 liter god kjøttkraft, eller buljong
salt
pepper
litt kajenne
rødvin eller solbærsaft
TILBEHØR:
400 g erter
400 g gulrøtter
400 g kålrot
smør
1,5 kg poteter
finklippet kruspersille

Tilberedning

Sett stekeovnen på 250 C.

Gni steken inn med salt og pepper og la den ligge til bruning i varm stekeovn ca 8 minutter. Skru varmen ned til 90 C og la kjøttet steke videre til kjernetemperaturen er 58-60 C. Tiden avhenger av tykkelsen på steken, beregn 2 timer.

Ta ut steken og la den hvile minst 15 minutter før du begynner å skjære i den.

Til sausen bruner du smør og mel til det har fått nøttebrun farge. Tilsett kraft under stadig røring. La sausen koke i minst 10 minutter uten lokk, til all melsmaken er borte. Smak sausen til med salt og pepper, litt kajenne og en skvett vin eller solbærsaft.

Rens og del grønnsakene i staver og biter. Kok alle grønnsakene hver for seg ettersom de har ulik koketid. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann tilsatt litt smør.

(Besøkt 2 898 ganger, 1 besøk i dag)