Ingredienser

8 wienerpølser
4 store poteter
1 stor gulrot
smør
1/2 l kraft eller buljong
2 grener stilkselleri
1 hvitløkfedd
1 laurbærblad
muskat
2 dl linser
1 beger lettrømme
1 stor sitron
salt
pepper

Tilberedning

Legg linsene i vann over natten og hell av vannet. Ha kraften i en gryte og ha linsene i. La dem koke ca 15 minutter. Skrell poteter og gulroten og skjær begge deler smått opp. Ha dette i gryten sammen med presset hvitløk og laurbærblad og la alt koke videre ca 15 minutter til.

Vask sellerien og skjær i små biter. La dem koke med de siste 5 minuttene. Skjær pølsene i jevne biter og ha dem i gryten. Smak til med salt og krydder og la alt trekke til pølsene er ferdige.

Serveres i dype tallerkener med rømme, sitron og grovbrød til.

(Besøkt 62 ganger, 1 besøk i dag)