Ingredienser

GRUNNOPPSKRIFT: GROV GJÆRDEIG
½ l lunken yoghurt eller cultura
50 g gjær
1 ts salt
2 dl hvetekli
3 dl sammalt hvete grov
ca. ¾ l hvetemel
Løs gjæren opp i lunken væske og tilsett salt, kli og grovt mel. Elt inn hvetemel litt etter litt. Deigen skal «slippe bollen». La den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Nå har du en god deig å bruke til våre forslag.

Fyll:
2 finsittede purrer
1 strimlet rød paprika
1 strimlet grønn paprika
200 g revet jarlsberg, gjerne røkt.
Egg til pensling
50 g revet ost

Tilberedning

Liten langpanne eller firkantet form (ca. 25 x 30 cm)

I STEKEOVN: Ca. 30 minutter ved 200 gr. varme.

Ha den forhevede deigen på bordet. Elt inn grønnsakene og osten. Bruk evt. Litt mer mel under utbakingen. Ha deigleiven i formen og la brødet etterheve ca. 30 minutter.

Pensle med egg og dryss på ost. Stekes som angitt.

Avkjøles på rist og skjæres i firkanter før servering.