Ingredienser

Bunn: ca. 150 g Digestivekjeks
ca. 50 g smeltet smør

Smuldre kjeksen og bland den med smør.
Trykk massen ut i en springform, 24 cm i dm.

Fyll: 3 dl blåbærsyltetøy eller ca. 200 g blåbær og 100 g sukker. (Jeg har laget med begge deler, def best med skikkelige blåbær)
5 plater gelatin
saften av 1 sitron+ vann (1 dl væske)
4 eggehviter
2 dl sukker
250 g cottage cheese
2 dl creme fraiche
friske blåbær til pynt.

Tilberedning

Kok opp evt. blåbær og sukker og avkjøl blandingen.
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 5 min.
Kok opp sitronsaft og vann og løs gelatinen opp i væsken. Avkjøl blandingen.
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk til en stiv marengs.
Mos cottage cheese og bland den med creme fraiche. Rør i gelatinblandingen og vend inn marengsen. Vend forsiktig inn blåbær slik at massen blir marmorert. Hell fyllet i formen og la det stå kaldt minst 4 timer. Pynt med friske bær.

(Besøkt 242 ganger, 1 besøk i dag)