Ingredienser

250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
noen få korn kajennepepper
2 ss usaltet smør
100 g godt moden cheddarost, grovrevet
1 dl melk, pluss 2 ss til pensling
1 egg

Tilberedning

Forvarm ovnen til 220 C. Smør en stekeovnsplate og dryss den med mel.

Sikt mel, bakepulver, salt og kajennepepper i en bolle. Smuldre smøret i melet med fingertuppene til en grynet masse.

Rør inn osten og lag en grop i midten. Pisk melk og egg i en liten bolle. Hell blandingen i melgropen og rør de tørre ingrediensene inn i væsken. Arbeid hurtig og lett til det blir en myk deig. Tilsett eventuelt litt mer melk hvis deigen virker for tørr.

Kjevl ut deigen til en 2 ½ cm tykk leiv på melet arbeidsbord. Skjær den i 8 scones og legg dem på stekeovnsplaten. Pensle oversiden av sconsene med 2 ss melk. Stek dem øverst i ovnen til de er gylne og sprø, 12-15 minutter. Server scones varme eller lunkne.

(Besøkt 735 ganger, 1 besøk i dag)