Ingredienser

1 kg hel fisk
2 ss olje
1 liten løk
2 ss friskpresset sitron
3 ts fiskekrydder (fritt valg)
50 – 100 g smør

Tilberedning

Rens og skyll fisken hvis dette ikke er gjort. Tørk fisken utvendig og innvendig med papir. Legg den hele fisken på et stort stykke aluminiumsfolie. Bland olje, løk i ringer, friskpresset sitron og fiskekrydder sammen i en skål. Pensle fisken lett utvendig med marinaden (unngå løkringene). Ved grilling av fet fisk (for eksempel laks og makrell) anbefales ikke pensling da fisken i seg selv er fet nok. Strø da heller litt krydder på fiskeskinnet. Legg resten av blandingen i buken på fisken. Fordel smøret i små klatter utover fiskebuken. Husk å brette aluminiumsfolien godt slik at den gode fiskesausen ikke renner ut. Fisken kan ovnbakes ved 200 grader i ca. 25 min. Steketid er avhengig av tykkelsen på fiskekjøttet. Ta heller en sjekk for mye. Når kjøttet løsner fra ryggbenet er fisken klar. Skal du grille fisken,legges fisken i folie direkte på grillen. Alternativt legg den i en grillfiskevender. Da skal den ikke være i aluminiumsfolie. Begynn med å grille ca. 5 min. på hver side. Fisken er ferdig når fiskekjøttet slipper ryggbenet. Serveres med for eksempel kokte poteter og en frisk salat.