Ingredienser

DEIG
75 gram smør
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 kaldt vann
1/2 beger kesam

FYLL
400 gram kjøttdeig
2 ss smør
4 ss tomatpuré
2 ss hvetemel
3 dl vann
salt, pepper

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Hakk løk og stek blank og tilsett kjøttdeigen til en smuldret masse. Dryss med pepper.

4. Rør i tomatpuré og mel, og tilsett vann. La putre i 5 minutter. Smak til med salt.

5. Kjevl ut halve paideigen og fordel i form, godt opp på sidene, prikk med gaffel og stek i 10-15 minutter ved 200 grader.

6. Fordel farsen i formen, kjevl ut resten av deigen og legg på som lokk. Lag et lite hull i toppen. Pensle med sammenpisket egg.

7. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter. Serveres med salat.

(Besøkt 78 ganger, 1 besøk i dag)