Ingredienser

25 g smør
1/2 l melk
snaut 1/2 dl honning
1/2 ts salt
1/2 ts revet muskat
1 pose tørrgjær
snaut 4 dl sammalt hvete grov
rundt 9 dl hvetemel
1/2 ss hornsalt

Tilberedning

Smelt smør og tilsett melk. Varm til litt mer enn fingervarmt (ca. 40 gr). Hell væsken i en arbeidsbolle og tilsett honning (smeltet), salt og krydder. Bland tørrgjær med det grove melet og rør det inn. Tilsett hvetemel litt etter litt til en smidig deig. La den heve under klede ca. 30 minutter.

Kna deigen gjennom. Bland hornsalt med mel og kna det inn, Del deigen i 7-9 biter og trill ut runde boller. La disse heve under klede ca. 20 minutter.

Kjevle dem ut (gjerne med mønsterkjevle) til samme størrelse som pannen. Bruk gjerne 2 stekepanner, smør dem godt og stek to brødleiver om gangen over svak varme. Snu dem en gang. De er ferdige når de er gyllent «prikkete». Legges under klede til servering.

OBS! Bør spises samme dag som de bakes.

(Besøkt 334 ganger, 1 besøk i dag)