Ingredienser

1 1/2 dl smeltet margarin
1 1/2 del mørk sirup
1 1/2 dl brunt sukker
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl fløte
3 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts ingefær
1 ts natron
9 – 10 dl hvetemel

Tilberedning

Ha sirupen, sukkeret og fløten i en passende stor bolle. Tilsett den smeltede margarinen og hvetemelet med natronet. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt. Dekk til med folie og la deigen stå kjølig til neste dag.
Kjevl deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Hvor tynn deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til små hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjertet og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.
Legg kakene på smurte plater eller på plater dekket med bakepapir.
Stek kakene ved 180o C i 6-8 min.
Avkjøl kakene på platen.