Ingredienser

1 ½ kg bibringe
1 suppeknoke
3 gulrøtter
3 purrer
4 poteter
¼ selleri
salt
350 g bygg-gryn
TILBEHØR:
sennep eller finrevet pepperrot
eddik
sukker

Tilberedning

Perlegryn kan være vanskelig å få tak i, men kan erstattes med hele eller halve bygg-gryn.

Legg kjøttet og suppeknoken i så mye vann at dette akkurat dekker. Sett gryten på middels sterk varme. Skum omhyggelig av, og tilsett deretter salt og gryn. La suppen koke i ca 2 ½ time.

Imens gjøres grønnsakene i stand. De tilsettes 30 minutter før koketiden er omme. Gulrøttene i skiver, potetene delt i fire og sellerien skåret i terninger.

Ta kjøttet og knoken opp av suppen og server dem for seg til suppen eller spis kjøttet etterpå med sennep og nyrevet pepperrot som er smak til med eddik og sukker.

(Besøkt 128 ganger, 1 besøk i dag)