Ingredienser

1 pk sitrongelè
1 dl kokende vann
10 stk havrekjeks f.eks. Digestive el Kornmo
100 gr smeltet smør eller margarin
400 gr (2 pk.) Philadelphia original, romtemperert, eller annen nøytral smøreost
2 eggeplommer
2 ss sukker
revet skall av 1 sitron
2 eggehviter
1 dl kremfløte

Tilberedning

Rør gelèpulveret ut i det kokende vannet til det er godt oppløst. Avkjøl det litt.

Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket (eller knus det i en pose), og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
Ha blandingen i en rund kakeform 22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i foodprocessoren.
Ha den litt avkjølte gelèen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i det fint revne sitronskallet.
Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer, eller til neste dag.

Kaken kan pyntes med pisket krem, sitron eller limeskall og/eller sitronmelisse, eller den kan serveres som den er.

(Besøkt 662 ganger, 1 besøk i dag)