Ingredienser:

Gjærdeig:
1/2 pakke (25 g) gjær
11/2 dl vann,lunkent
2 ss olje
1 krm salt
2 dl sammalt hvete
ca.2 dl hvetemel
Tomatsaus:::
1 ss olje
1 liten løk,finhakket
1 fedd hvitløk,fihakket
3 ss tomatpurre eller ketchup
1/2 dl vann
1 ts oregano
1 krm salt
1 krm pepper
3 dl (120 g) hvit ost,revet,eller mozzerell

I tillegg til tomatsaus og ost
Kan pizzaen fylles med et følgene
alternariver:
*150 g stekt kjøttdeig
*100 g skinke i strimler
*150 g sjampinjong i skiver
*100 g tunfisk +1/2 hakket løk
om tunfisk er noe for deg…
I stekeovn: 225*c i 10-15
minutter midt i ovnen

Tilberedning:

1 Rør ut gjæren i lunkent vann i
bakebollen.
2 Ha i olje,salt og sammalt mel.
3 Tilsett hvetemel og elt deigen
glatt og jevn,slik at den slipper
redskap og bolle.
4 Dekk bollen med plast og sett den et
lunt sted.La deigen heve til dobbel
størrelse.
5 Lag sausen mens deigen hever.
Surr løken og hvitløken i olje til er blank
6 Tilsett resten av ingrediensene.
La sausen småkoke i ca.5 minutter.
7 Kjevle ut pizzabunnen,og legg den over
på en bakeplate kledd med bakepapir.
Fordel sausen jevnt utover leiven.
8 Ha om ønskelig på annet fyll og dryss
over osten.
9 Stek pizzaen til osten er gyllden og
deigkantene sprø.

Porsjoner:

2-3 PORSJONER

 

Flere pizza-oppskrifter