Ingredienser

1 hode fersk grønnkål, ca 350 g
1 hvitløkspølse, ca 300 g
1 hvitløkfedd
5-6 poteter
12 dl vann
1 buljongterning
1 ts salt
2-3 ss olivenolje
1 krm nymalt svart pepper

Tilberedning

Skyll grønnkålen i kaldt vann. Rens bort grove nerver og la kålen renne godt av. La den tørke på kjøkkenpapir. Skjær bladene i riktig fine strimler.

Legg hvitløkspølsen i en kjele som ikke er for vid, og hell på kaldt vann. Varm opp og la pølsen trekke (ikke koke) uten lokk i 15 minutter. Ta den opp og la den bli avkjølt.

Press en hvitløkfedd i pølsevannet. Skjær pølsen i skiver og ha dem tilbake i vannet slik at de får ordentlik hvitløkssmak. Hold pølseskivene varme.

Skrell potetene og skjær dem i båter. Kok opp vann, buljongterning og salt. Ha i potetene og la dem koke i 8-10 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv og mos dem med en gaffel.

Ha de mosete potetene i buljongen. Varm opp og smak til med olivenolje og svart pepper. Tilsett grønnkålen og la suppen koke i 3-4 minutter. Smak eventuelt til med mer olje og pepper.

Server suppen i dype tallerkner med pølseskivene ved siden av eller i suppen.

(Besøkt 267 ganger, 1 besøk i dag)