Ingredienser

1 kg poteter

500 g mel

50 g grana padano (parmesan)

6 eggeplommer

30 g smør

Tilberedning

Skill eggeplommene. Bruk eggehvitene til en dessert eller hell dem i fryseposer og frys til en dag du trenger det.

Kok potetene til de er nesten helt kokte. Riv dem, som om du lager raspeballer (potetgnocchi er egentlig bare små raspeballer, bare med mykere tekstur).

Bland potetraspet godt sammen med 300 g mel, 30 g revet grana padano (parmesan), en teskje salt og litt nykvernet pepper.

Lag et hull i midten av deigen, som om du lager en vulkan med et krater, og tilsett eggeplommene. Bland sammen, og smak til med evt. litt mer salt og pepper.

Ha resten av melet på bordet, og ha noe av deigklumpen oppå.

Bland melet inn i deigen, og fyll på med mer deig for å lage et tynt, avlangt emne, omtrent i fingertykkelse.

Med den butte enden av en kniv skjærer du av én og én gnocchi.

Trykk dem lett ned med en gaffel for å gjøre dem noe flatere.

Kok gnocchi i vann, men ikke alle på én gang. De er ferdige når de flyter opp til overflaten.

Tomatsaus

Det enkleste og mest vanlige er å servere gnocchi bare med smør og revet parmesan. Dette er virkelig godt, men du kan variere med en enkel tomatsaus, som du lager slik:

Finhakk to sjalottløk og blank i litt olje. Skjær to hvitløksfedd i tynne skiver og blank lett uten å brenne.

Tilsett to bokser hermetiske tomater. Bland sammen.

Tilsett to bokser tomatpuré. Om du bruker dobbeltkonsentrert puré, kan du bruke noe mindre.

Tilsett to ss olivenolje og en liten fingerklype sukker. La putre under lokk på svak til mellomsvak varme i minst en time. Smak til med salt og pepper.