Ingredienser

150 g mandler
100 g margarin
3 dl sukker
4 egg
200 g kokte, kalde poteter
Sitronsaus:
2 eggeplommer
2 ss melis
saft og skall av ½ sitron
2 dl kremfløte

Tilberedning

Skåld og mal mandlene. Rør margarin og sukker lyst og luftig. Bland inn eggeplommene og rør godt.

Mos eller riv potetene og bland dem i sammen med mandlene. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig i til slutt. Fyll røren i smurt form, 22-24 cm i diameter, og stek ved 175 C i ca 1 time. Prøv med stekepinne om den er gjennomstekt.

Rør eggeplommene godt opp med melis til sitronsausen. Tilsett sitronsaft og revet skall. Stivpisk fløten og bland inn til slutt. Dryss gjerne over litt revet sitronskall.

Server potetterten lunken med sitronsaus eller bare melis utrørt i sitronsaft. Pynt med hakkete mandler. Eller server vispet seterrømme ved siden av.

(Besøkt 83 ganger, 1 besøk i dag)