Ingredienser

250 gr hvetemel
25 gr sukker
10 gr margarin
50 gr gjær

Krem:
1,5 dl melk
2 ts potetsmel, toppet
2 ts sukker, toppet
1 egg
0,5 ts vaniljesukker

75gr rosiner
75 gr sukat

Glasur:
100 gr melis
1ts romesens
ca 1ss vann

Tilberedning

Kremen
Bland alt med unntak av vaniljen kaldt sammen i kasserollen.
Sett det over varmen til det tykner.
Rør i heile tia.
Ha i vaniljesukker.

Glassuren:
Knus og sikt melisen.
Ha i romessens og rør vann i til den blir passelig tykk.
Skal såvidt renne fra sjeen.
Må være glatt og jevn.

Stell deigen som kringle.
Gjør istand rosiner og sukat og lag kremen mens deigen står til heving. Ta deigen på bakebordet når den er hevet ferdig, del i 2 – den ene delen litt større enn den andre. Klapp den minste delen rundt og legg den i en rund kakeform – helst med løs bunn. La deigen gå litt opp over kanten av bunnen. Smør resten av kremen på og strø rosinene og sukaten over, rull sammen. Skjær rillen i 7 eller 9 stk. Sett dem på ende i formen, en midt i den andre med litt avstand rundt kanten – ikke for varmt. Steik 3/4-1 time ved 180 grader. La den stå et par min i formen. Ta den forsiktig ut og legg den på rist. Glaser når kaken er blitt kald. Bruk en kniv og dypp den i kokende vann, men la det ikke følge vann med. Glasuren kan også sprøytes på i siksak rundt kanten og i spiraler opp etter rullene.