Rabarbrasuppe

Ingredienser
500 g rabarbra (ca 1 liter oppskåret rabarbra) 7 dl vann 1 1/4 dl sukker 1 1/2 ss potetmel
Tilberedning
Skyll rabarbraen og skjær den i mindre biter. Grovstilket rabarbra bør skrelles. Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbraen og kok den mør under lokk i 3-4 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Trekk kokekaret fra varmen. Hell i jevningen i en tynn stråle under omrøring. Suppen skal deretter bare kokes opp. Hell den i en bolle og dryss over sukker. Server suppen helst kald med melk og sukker.

Mer om Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe er en velsmakende delikatesse, populær blant mange kulturer over hele verden. Fra Skandinavia til Asia, er denne suppen elsket for sin unike smak og forfriskende evne. Men det er mer ved rabarbrasuppe enn bare dens appetittvekkende utseende og smak.

Rabarbra er en hardfør plante som vokser i kjøligere klima. Den er anerkjent for sine store, brede grønne blader og lange, røde stengler, og det er stenglene som brukes for å lage rabarbrasuppe. Dens saftige stengler gir suppen en naturlig syrlighet, som ofte balanseres ut med tilsatt sukker eller annen søtning. For ekstra smak kan man også tilsette krydder som kanel, ingefær eller vanilje.

Rabarbrasuppe er høy på fiber, vitamin K, og C, sammen med flere viktige mineraler som kalsium, kalium, og mangan. Disse næringsstoffene gir en rekke helsefordeler, inkludert forbedring av fordøyelsen, styrking av bein, og fremme av normal vekst og utvikling. I tillegg kan rabarbrasuppe hjelpe til med vekttap, takket være dens lave kaloriinnhold og høye fiberinnhold, noe som kan hjelpe til å fremme metthetsfølelsen.

Tilberedning av rabarbrasuppe er en enkel prosess som krever minimal innsats. Først, rengjør og kutt rabarbrastilkene i biter. Disse stykkene er så kokt i vann med tilsatt sukker til de blir myke og begynner å bryte ned. Den resulterende blandingen kan enten serveres som den er, for en suppe med litt tyggemotstand, eller silsettes for en glatt konsistens. Det finnes også varianter av rabarbrasuppe som inkluderer andre ingredienser, som jordbær, epler eller røde bær, for å legge til ekstra smak og sødme.

Rabarbrasuppe er mer enn bare en smakfull matrett – det er en feiring av en av naturens mest unike planter. Uansett om det serveres kaldt som en forfriskende sommersuppe eller varmt på en kjølig høstdag, er rabarbrasuppe en gledelig blanding av søtt og syrlig som tiltrekker seg smaksløkene i alle aldre. Med sin høye ernæringsverdi og letthet i forberedelse, er det ikke rart at denne suppen har blitt en global favoritt.

Til slutt, rabarbrasuppe er en allsidig rett som kan spises som en lett forrett eller en søt dessert. Uansett hvordan du velger å servere den, vil din familie og dine gjester sikkert sette pris på den hjemmelagde smaken og næringsfordelene som kommer med denne deilige suppen.

En kommentar om “Rabarbrasuppe”

  1. Dette er første gange jeg lager rabarbrasuppe, det jeg har hørt er at rabarbraen må taes og kokes før st.hans, da er jeg på god vei, også må jeg på butikken å kjøpe kavringer, dette er snadder, kald rabarbrasuppe og kavringer, sommermat på høyt plan, det er også skikkelig snadder med fersk makrellpir, med nypoteter, også rabarbrasuppe etterpå !,, tenna renner bare ved tanken

Legg igjen en kommentar