Ingredienser:
2 kg ben fra rådyr i biter
1 kg kalvben i biter
1 rotselleri
2 gulrøtter
1 pastinakk
2 løk
2 ss olje
2 ss tomatpuré
2 ts merian eller timian
1 ts hel hvit pepper
1 laurbærblad

Fremgangsmåte:
Skyll bena og legg dem i en langpanne. Sett pannen nederst i ovnen ved 225 C. Stek bena i 25-30 minutter. Vend dem et par ganger under stekingen.

Rens rotgrønnsakene og skjær dem i mindre biter. Skrell og grovhakk løken. Fres grønnsakene i litt olje i en stor gryte.

Ha i ben og tomatpuré. Fyll på med vann slik at det dekker. Kok opp og skum godt. Legg i krydderet. La det småkoke under lokk i 4-6 timer. Skum av og til. Sil buljongen og kok den inn til halvparten er igjen. Sett gryten i kaldt vann slik at den avkjøles raskt. Fjern eventuelt fett.

Frys den konsentrerte buljongen i små porsjoner

(Besøkt 70 ganger, 1 besøk i dag)