Ingredienser:
500 g benfri bog av rådyr
3 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
1 ts sennep
4 dl kokende vann, eller kraft på kjøttekstrakt
2 ss lake fra sylteløk eller sylteagurk
1 ss hvetemel
1 1/2 l renset kantarell
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl finhakket kruspersille

Fremgangsmåte:
Stell kjøttet. Skjær det i porsjonsstykker. Brun det i halvparten av smøret til det er blitt brunt rundt det hele. Krydre med salt, pepper og sennep.

Hell over kokende vann eller kraft. Kok sakte under lokk ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Prøv med stekepinne.

Tilsett laken fra løk eller agurker. Lag jevning av mel og avnn og jevn sausen i gryten, kok den sammen ca 5 minutter.

Fres i mellomtiden kantarellene i resten av smøret og legg dem i gryten. Rør inn fløten. Kok opp.

Server gryten med et dryss av persille.

Server gjerne med potetmos drysset med frest rødløk. Portvingelé eller solbærgelé. Frityrstekte poteter. Rognebærgelé. Sylteagurker.

(Besøkt 73 ganger, 1 besøk i dag)