Ingredienser:
1 kg elg eller annet viltkjøtt
2 løkhjort biffkjtt 401×275
Evt. litt sopp
2 glass tomatpure
5 – 6 einerbær
Jevning av mel og vann event. brun maizenna sausjevning
Margarin til stekingen
Vann
Salt, pepper og viltkrydder

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger eller lillefingertykke strimler. Hakk løk.
Stek opp kjøtt, løk og evt. sopp hver for seg. Bruk gjerne en jerngryte. Blant deretter alt i gryta og tilsett krydder og hakkede einerbær.
Slå over vann til det står i kant med kjøttet. Kok i ca en time. Tilsett tomatpure (+/- 2 glass, smak til underveis). Jevnes til slutt med meljevning eller maizennamel.
Serveres med kokte poteter og grønnsaksblanding (kålrot, gulrøtter, løk og kål som skjæres i biter/terninger og surres i olje. Slå deretter over vann og kok til grønnsakene er møre).

(Besøkt 439 ganger, 1 besøk i dag)