Ingredienser

500 g rav
1 kveitehode
1 ½ liter vann
150 g gulrøtter
100 g selleri- eller persillerot
500 g poteter
2 dl melk
2 ss hvetemel
evnt salt
gressløk eller purregrønt
1 dl rømme

Tilberedning

Rav er det feteste partiet på kveita, ytterst langs finnen

Rav som skal brukes i suppen legges i saltet vann 3-4 timer. Ca 2 ss salt pr liter vann.

Del hodet langsetter og legg det og raven i en gryte med ca 1 ½ liter kaldt vann over. Vannet må dekke. Kok opp uten lokk og skum godt. La gryten bare så vidt trekke på svak varme.

Hodet er ferdig etter ca 20 minutter, mens raven bare trenger 5-10 minutters trekking før den kan tas opp.

Når hodet er ferdigkokt, tas det opp, og de fine bitene fiskekjøtt løsnes forsiktig og holdes varme sammen med den ferdigkokte raven, som også kan deles opp i mindre biter.

Rens og skyll røtter og poteter og kok røttene så vidt møre i den godt avsilte fiskekraften. Potetene skjæres i terninger og kokes med de siste 10-12 minuttene. Lag samtidig en jevning av melk og mel og tilsett den når potetene er lagt i gryten.

Røttene skjæres i pene stykker med rotkniv når de er ferdigkokt. Rømmen vispes i suppen som smakes til med salt. Røtter og fisk has forsiktig i suppen, som så varmes opp til kokepunktet. Klipp gressløk eller purregrønt over og server.

(Besøkt 91 ganger, 1 besøk i dag)