Ingredienser:
1 1⁄2 kg reinsdyrstek
1 1⁄2 ts salt
1 1⁄2 ts pepper
2 ss margarin eller olje
1 stk. gulrot
1 stk. løk
1⁄2 stk. purre
Saus:
5 dl kraft fra koking
2 ss hvetemel
1⁄2 dl vann
1 dl crème fraîche
3 ss tyttebærsyltetøy
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Fremgangsmåte:
1. Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint
på alle sider på god varme.
2. Del grønnsakene i biter og legg dem i gryten. Stikk steke-
termometeret i den tykkeste delen av steken. Slå på kokende
vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.
Snu steken etter ca. 1/2 time. Ved 70 °C er steken rosa.
Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
3. Ta steken opp og pakk den inn i folie. Sil kraften og lag
saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og
pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte
poteter.

(Besøkt 379 ganger, 1 besøk i dag)