Ingredienser

Saus til jevning:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
Grønnsaker:
1/2 gulrot
1/2 liten skive rotselleri
1 tynn skive hodekål
10 cm purreløk
3 ss finhakket løk
1 tomat
2 sjampinjong
6 dl fiskekraft
100 g torskefile
100 g laksefile
200 g rensede reker
4 ss kjøvel
4 ss gressløk
salt og pepper

Tilberedning

Lag sausen og hold den varm.

Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i fine strimler. Skjær soppen skjæres i skiver. Skold tomaten og skjær den i små terninger. Del fisken i terninger. Finhakk urtene.

Kok opp fiskekraften. Tilsett grønnsakene, kok opp og la koke ett minutt. Tilsett sausen, kok opp og tilsett fisken og tomatene. La suppen koke forsiktig til fisken er kokt.

Tilsett reker og urter, bland forsiktig, skal ikke koke. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron og server straks.

Tips

Husk at reker ikke må koke, bare varmes. Varme retter med reker må ikke stå lenge før servering.

(Besøkt 75 ganger, 1 besøk i dag)