Ingredienser

200 g kokte hvite bønner
100 g kokte kikerter
50 g kokte linser
1 fennikel, delt i båter
2 sjalottløk, rensede
100 g friske grønne bønner, kokt
1 neve frisk spinat
100 g grønne erter
2 fedd hvitløk, renset
1 purre i skiver
1 ts hakket frisk mynte
1 ts hakket frisk basilikum
1 ts hakket frisk persille
1 ts hakket frisk timian/rosmarin
1/2 hodekål i båter
salt og sort pepper
et par skiver tørt brød uten skorpe i terninger
1 dl bra olivenolje
50 g smør

Tilberedning

Fennikel, sjalottløk, hvitløk, purre og kål freses i smøret. Tilsett 6-8 dl vann. Kok opp. Og ha i alle bønnene, urtene og brødet. Kjør halvparten av ertene, spinaten og olivenoljen i en foodprocessor i et halvt minutt. Vend inn dette, smak til med havsalt og nykvernet sortpepper. Suppen anrettes i dype skåler, over kan du ha 1 ss pesto eller litt revet fersk parmesan.

(Besøkt 50 ganger, 1 besøk i dag)