Ingredienser:

600g torskefilet, skinn og beinfri
600g skrelte mandelpoteter
2ss meierismør
1dl lettmelk
1 fedd hvitløk ( kan droppes)
1 pakke magert bacon
2ss raps eller solsikkeolje til steking
1 pakke aspargesbønner eller sukkererter
salt og pepper.

Tilberedning:

kok mandelpotetene møre, men ikke så lenge at de faller fra hverandre.
Hell av vannet og la potetene dampe av evt. fuktighet. bland inn smør og spe med melk til ønsket konsistens. smak til med hvitløk, salt og pepper før servering.

Del torskefileten i fire like store stykker og krydre med salt og pepper. stek fisken 3-4 minutter på hver side i varm stekepanne med olje. Steketiden kan varere med tykkelsen på fileten. Fisken er ferdig når den begynner å flake seg når du trykker lett på den.

kutt bacon i små biter og stek det gyllent i litt olje.
kok aspargesbønner/sukkererter møre i lettsaltet vann.

server fisken oppå potetmosen med grønnsaker over fisken. bruk bacon og stekefettet som sjy rundt.

om man ikke ønsker bacon som saus kan den erstattes med f.eks en soya-vinaigrette, da blander man soyasaus med extra virgin olivenolje (1del soya og 4 deler olje) og f.eks 2ss hakket sjalottløk.

Porsjoner:
4 personer

(Besøkt 641 ganger, 1 besøk i dag)