Ingredienser:
• 125 gr Smør
• 3½ dl Melk
• 50 gr gjær
• ½ ts bakepulver
• 75 gr sukker
• 450 gr ca. hvetemel

Pensling
• 1 egg sammenvispet

Fyll:
• 5 dl romkrem

Glasur:
• 2 dl melis
• 2 ts ca. eggehvite

Fremgangsmåte:
I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter

Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver og 2/3 av melet og rør til jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.

Del deigen i 20 biter og trill til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.

Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i romkrem. Pensle med egg og stek.

Lag melisglasur ved å røre sammen merlis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur.

Porsjoner: 8-10 stk.

(Besøkt 1 162 ganger, 1 besøk i dag)