Ingredienser

100 g hvetemel
1 egg
1 1/2 dl melk
1 ts smør, smeltet
1 ss sukker

Tilberedning

Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Bland alt. La røren få stå og svelle ca. 20 minutter. Varm smulten. Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer opp til øverste kant av jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Ta dem forsiktig løs fra jernet med en gaffel. Denne røren må være mager for å få fine kaker.