Ingredienser

300 g smør

200 g sukker røres hvitt.
8 eggeplommer tilsettes.
300 g hvetemel
2 ss kakaopulver
50 g strøkavring siktes i.

8 eggehvitter stivpiskes.
Tilsett 100 g sukker og pisk videre til massen er seig og blank.

Tilberedning

Tilsett 100 g sukker og pisk videre til massen er seig og blank.

Tilsett ca. 1/3 av eggemassen til deigen og rør godt. Resten vendes så forsiktig inn med slikkepott. Røren fylles så i en smurt og strødd (med strøkavring) springform.

Kaken stekes i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 70 minutter.
Deretter avkjøles kaken i formen.

Del kaken i to lag og fordel ca. 150 g varmt aprikosesyltetøy mellom lagene, på toppen og på sidene.
Kle deretter kaken med ca. 200 g utkjevlet marsipan.

200 g mørk kokesjokolade smeltes og smøres i et dekkende lag over marsipanen.
Kaken avkjøles. Skjær så med varm kniv i passende stykker gjennom sjokolade og marsipan for at man siden skal kunne lage pene stykker.

Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net