Ingredienser:
2 bokser King Oscar sardiner i olivenolje eller soyaolje, avrent
345 g rundkornet ris
10 g sukker
0,45 dl destillert vineddik
4 plater japansk nori (flak av tørket sjøgress)
Juliennegrønnsaker (gulrot, vårløk, agurk)

Fremgangsmåte:
Kok risen som anvist på pakken. Løs opp sukker i eddik og rør inn i den varme risen. Spre risen utover en langpanne, og la den avkjøles helt. Legg en nori-plate med den glinsende siden ned på en bambusmatte. Fordel en fjerdedel av risen jevnt utover norien, men la det være 2,5 cm plass igjen til den øverste kanten. Anrett lag med sardiner og grønnsaker langs midten av risen, parallelt med den øverste kanten. Lag sushi-ruller med matten, fukt kanten på norien, og lukk rullen. Skjær stykker på 2,5 cm med en våt kniv. Gjenta fremgangsmåten med den resterende norien og fyllet.

Porsjoner: 2 porsjoner.

(Besøkt 39 ganger, 1 besøk i dag)