Ingredienser:
Bunn: 200 g malte mandler, 2,5 dl melis 3 eggehvitter.

Mal mandlene, bland i siktet melis. Dtte blandes i stivpiskede eggehvitter. Helles i rund, smurt form og stekes ved 175-200 gr i ca 30-40 min.

Krem: 1 dl farin, 1 dl vann 3 eggeplommer, 150 g smør 2 ss kakao.

Fremgangsmåte:
Kok vann og farin til en tykk lake som «tråder» seg. Pisk eggeplommene og hell den varme laken i bollen i en tynn stråle. Pisk hele tiden. Avkjøl blandingen og pisk det myke smøret inn, en liten klatt om gangen. Ha i kakao. Smør kremen på kaken og avkjøl, gjerne i fryseren.

Glasur: 100 g kokesjokolade og 1 ss olje.

Sjokoladen smeltes sammen med oljen i vannbad, avkjøles noe før den has på kaken. Kakebunnen og kremen kan godt stå i fryseren litt før glasuren has på.

(Besøkt 221 ganger, 1 besøk i dag)