Ingredienser

500 g laks i stykke
1 purre
1 skive knollselleri
1 gulrot
2 ss margarin eller smør
1 liter vann
2 fiskebuljongterninger
1 hvitløkfedd
2 ss tomatpuré
1 bunt persille
1 laurbærblad
2 krm timian
10-15 oliven
2 ss kapers

Tilberedning

Snitt, skyll og skjær purren i tynne skiver. Skrell og skjær selleri og gulrot i strimler. Fres grønnsakene i fettet i en gryte. Spe med vann og tilsett buljongterningene, presset hvitløk, tomatpuré, persillestilker, laurbærblad og støtt timian. Kok under lokk i 5-10 minutter.

Skjær laksen fri for skinn og ben. Skjær laksekjøttet i ganske store terninger. Ta opp persillestilkene og laurbærbladet. Legg i laksen og la suppen trekke i ytterligere 5 minutter.

Hakk persillen og skjær oliven i skiver. Bland dette og kapers i suppen eller server oliven og kapers ved siden av. Smak suppen til. Server med loff og rømme.

(Besøkt 347 ganger, 1 besøk i dag)